Home arrow Sections arrow Articles arrow Jazz & Break-dance Live in Athens

Radio Show

More News

2ο Summer Hop - 22/7/2017
Το 2ο Summer Hop (Hip Hop Festival) είναι γεγονός και θα διεξά&...
Read More ...
DANCE & FITNESS CAMP - 13-16/7/2017
 Project Breakalign PRESENTS: Tα Youth Olympic Games έχουν ανακοινώσει για π&rh...
Read More ...
T.E.A.M Present "Real Eyes" - 5/7/2017
 True Enforcers of Advance Movement Proudly Present "Real Eyes" On the 5th of July at 20:00 Satyriko Theater Vladimerou Kafkaridi Aglantzia. A dance show about what is happenin...
Read More ...
ΛΟΓΟΣ ΑΠΕΙΛΗ στη Κύπρο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017
 Κατευθείαν από τη Θεσσαλονίκη, ο Λό...
Read More ...
ΤΖΑΜΑΛ στη Κύπρο 8 & 9 Ιουνίου 2017
 Μετά από δύο χρόνια, η "Φαβέλα" προσγε&...
Read More ...
Beats 4 Unity vol.3 - 29 & 30/4/2017
 Beats4Unity is a street festival celebrating the culture of Hip Hop through all its elements: Djing, Mcing, Breakin and graffiti. The main purpose is to bring the youth residing all arou...
Read More ...
Mash out Jam | Live Hip-Hop Party - 22/4/2017
 Old School Hip-Hop party στις 22 Απριλίου 2017. Entrance Fee: 6eu Doors Open: 8:30pm  ...
Read More ...
Jazz & Break-dance Live in Athens Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 17
ΦτωχόΑριστο 
01.06.10
Image   Μου έχει τύχει πολλές φορές να περνώ από την πλατεία Συντάγματος κατευθυνόμενος προς το Μετρό για να γυρίσω σπίτι, και πάντα θα προσέξει κανείς περνώντας, είτε τους μικρούς με τα ΒΜΧ τους να κάνουν κόλπα διάφορα, είτε Skaters με το πατίνι τους να κάνουν τα τρελά τους, είτε πιο πάνω, στα σκαλάκια που βγαίνεις στην Αμαλίας τους Bboys να χορεύουν συγκεντρωμένοι παρέες-παρέες με την “πολυτέλεια” της μουσικής υπόκρουσης από τα κινητά τους. 
Όσες φορές δε, δεν είμαι βιαστικός, κάθομαι και τους χαζεύω και κατά βάθος χαίρομαι που μερικά παιδιά ακόμα κρατάνε την κουλτούρα του Hiphop ζωντανή έστω κι αν στις μέρες μας το αληθινό Hiphop έχει σβήσει, Τώρα μερικοί ίσως σκεφτούν ότι το Skating και το BMX δεν είναι ένα από τα 4 στοιχεία της Hiphop κουλτούρας, αλλά αν αυτός που καθιέρωσε αυτά τα στοιχεία, έβλεπε τα παιδιά αυτά με το ντύσιμο, το φέρσιμο, τον σεβασμό που δείχνουν μεταξύ τους, ίσως να άλλαζε γνώμη.
Το συγκεκριμένο λοιπόν βράδυ που περνούσα από την πλατεία, είδα κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και ευτυχώς ξεκίνησε την ώρα που περνούσα και το πρόλαβα από την αρχή. Μια ορχήστρα “του δρόμου”, από τις πολλές που θα συναντήσει κανείς στην Αθήνα, να παίζει Jazz μουσική ζωντανά, και μερικοί Bboys που ήταν παραδίπλα, να τους πλησιάζουν και να σχηματίζουν “πίστα” δίπλα από την ορχήστρα, χορεύοντας στους ρυθμούς… της Jazz!!! Ο κόσμος σιγά σιγά άρχισε να μαζεύετε και τα παιδιά όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο ενθουσιάζονταν και έκαναν ακόμα πιο εντυπωσιακά κόλπα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα παιδιά διασκεδάζουν με τους περαστικούς και προσπαθούν να συμβαδίσουν τις κινήσεις τους με την Jazz καταφέρνωντάς τα πολύ καλά κατά την γνώμη μου. 
Ο μόνος που φαίνετε να ενοχλήθηκε είναι ο σκύλος που προφανώς του χαλάσανε το στέκι του.
Αυτό που κρατώ και που θέλω να θίξω με τα όσα έχω ζήσει από τα πιο πολλά Lives που είχαν γίνει σε όλη την Κύπρο, είναι την διαφορά της αληθινής Hiphop κουλτούρας και της ψεύτικης που, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι Bboys, κατά την γνώμη μου πάντα, υποστηρίζουν. Το “respect” που δεν έλαβα σαν MC όταν τραγουδούσα, από τους Bboys, οι οποίοι έφευγαν με το που τέλειωνε η φιγούρα τους, το πήρα και με το παραπάνω σαν ένας απλός περαστικός σε μια πλατεία, από παιδιά που δεν πληρώθηκαν και δεν είχαν δικαιολογίες όπως : “το πάτωμα δεν ήταν καλό, το tempo είναι χαμηλό, δεν υπάρχει κόσμος ” κτλ κτλ…
Επίσης, πότε δεν έχω δει στην Κύπρο, τουλάχιστον στην Λεμεσό όπου μένω, κάτι παρόμοιο με αυτό που βλέπω καθημερινά στην Αθήνα. Δηλαδή παρέες από νεαρούς να χορεύουν μέσα στους δρόμους και στις πλατείες, χωρίς να περιμένουν χειροκρότημα και χωρίς να περιμένει ο ένας τα λάθη του άλλου για να νιώσει καλύτερος. 
Απλό, αυθεντικό, street style, freestyle break-dance!
Δείτε τα βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας…

Χρίστος Παπαδόπουλος (Renegade-OneWay)
 
 
Image
Image
Image
 
 


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Διαφημίσεις

 

Visitors Counter

33147272 Επισκέπτες

RSS

HipHop.com.cy RSS
?>